Sådan skærmer du bedst mod solen 

Du har lige smidt benene op på skamlen, tændt tv’et og sat dit yndlingsprogram på. Men du opdager hurtigt et irriterende, men klassisk problem. Solen reflekterer direkte ind i fjernsynet, hvilket resulterer i, at den ellers fredfyldte tv-tid bliver afbrudt. Men bare rolig, der er masser af løsninger, hvis eksempelvis din stue er præget af solen. 

Hold solen ude 

Hvis du i hjemmet eller på arbejdspladsen oplever problemer med en generende sol, så kan du med fordel tjekke vinduesmarkiser ud. Det smarte ved at investere i vinduesmarkiser, er at de holder solen ude, men med den smarte funktion, hvor du stadigvæk kan åbne vinduet, og du er altså fri for at holde vinduet lukket hele dagen. 

Det kan også være at solen er generende i sommermånederne ude på terrassen, hvor de nygrillede pølser, og den hjemmelavede kartoffelsalat skal nydes. Her kan du også investere i en udendørs markise. Det smarte ved at anskaffe sig en udendørsmarkise er også, at du undgår, at dit hus bliver overophedet og forbliver dejligt køligt. 

Du kan også sagtens undersøge kvaliteten af dine gardiner, hvis du gerne vil have, at solen skal holdes helt ude af eksempelvis stuen. Her kan du med fordel kontakte en professionel gardinmand, som med garanti ville kunne hjælpe dig med dit problem. 

Alternativ løsning 

Du har med garanti bemærket, at de i de Sydeuropæiske lande oftest har monteret skodder på vinduerne. Det er enormt effektivt, da det lukker fuldstændig af for solen, og dermed også sænker temperaturen markant. Skodder for vinduerne er ikke specielt udbredt i Danmark, men med tanke på klimaforandringer, som muligvis gør, at vi kommer til at opleve højere temperaturer, kan det sagtens være en fordel at undersøge muligheden for at få installeret skodder. 

Der er altså mange løsninger, hvis du ofte oplever problemer med solens indtrængning i dit hjem.