Sådan gør du haven sjovere at være i

Har du en have, du ønsker at gøre lidt mere ud af? Afhængigt af hvad du føler mangler derude, kan du overveje vidt forskellige ting til at gøre haven attraktiv at være i igen. Hvis et træ har fået lov at gro så meget, at trækronen nu skærmer af for solen, så ville det være aktuelt at tage fat i en arborist, som kan beskære træet – eller fælde det, hvis du vil være det foruden. Hvad ellers kan gøres i haven?

Få et rigt fugleliv udendørs

Ønsker du et mere rigt fugleliv ude i haven, kan du sætte vand og mad i omløb derude, der kan lokke nogle bevingede væsner til. Foderkugler kan du passende hænge fra træers grene, så fugle får nemt ved at se dem. Og stiller du et fuglebad an, er der et sted for fugle at holde sig hydrerede på varme sommerdage. Vær dog obs på, at stående vand kan tiltrække insekter, og foder kan tiltrække rotter.

Skaf en motoriseret markise til at skærme af for solen

Hvis du ikke altid har lyst til at have solen til at stråle ned på dig, når du sidder ude, kan du få sat en markise op. Skulle man anbefale en markise, ville det nok være én med lydløs motor og integreret vindsensor, der automatisk ruller ind, når stor vindstyrke bliver målt. Vindstyrken kan skifte meget over kort tid, og ønsker du ikke at stå med en ødelagt markise, så vælg én, der kan beskytte sig selv.

Har du længe overvejet at få kæledyr?

Nu er det ikke en genstand, men har du altid drømt om at få et kæledyr, hvorfor så ikke lade en lille hund eller kat rende rundt ude, som kan holde dig med selskab? Nu er der også en verden af andre kæledyr at overveje, men kan du lide synet af en kat, der roligt bevæger sig gennem buske, eller af en hund, der løber rundt i græsset, så få dog én af dem – hvis der da ikke er allergikere i husstanden.

Sid ude i en okay temperatur med en terrassevarmer

Det behøver ikke kun være varme sommerdage, du nyder din have. Har du en lille terrasse at sidde på med udsigt over bede og plænen, kan du montere en infrarød terrassevarmer på muren eller fra taget, der kan gøre det muligt at sidde i en nogenlunde temperatur, selvom solen er ved at forsvinde ude i horisonten, eller du kan mærke på luften, at efteråret er ved at melde sin ankomst i din have.

Tænk på belysningen ude i haven

Nu hvor vi snakker om at gøre haven attraktiv at være i, når solen ikke er der, så overvej også lige at tænke på elektrisk belysning derude. Du kan finde et væld af havelamper og bedlamper online, hvor nogle er solcellelamper. Med den rette belysning så kan det blive helt hyggeligt at sidde ude på en ellers mørk aften. Selvfølgelig kan du også overveje olielamper, hvis du ikke er bange for flammerne.