Derfor bør du lave din køkkenhave med højbede

Hvis du har et ønske om at lave en køkkenhave derhjemme, bør der ikke være nogen tvivl om, at dine muligheder er mange. Faktisk er der så mange muligheder at vælge mellem, at det kan være svært at vælge den rette løsning.

Rigtig mange ender med at lave en køkkenhave med højbede. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at de beslutter sig for dette. Derimod skyldes det, at der er mange fordele forbundet med det, hvilket du kan læse mere om herunder.

1. Du slipper for at grave ud til køkkenhaven

Hvis du vil lave en helt traditionel køkkenhave, er du nødt til at vælge et sted i haven, hvor du graver ud til det. Det betyder ikke blot, at du kommer til at ‘ødelægge’ haven. Det betyder også, at du skal i gang med at grave.

Det er de færreste, der har lyst til nogle af delene. Derfor beslutter de fleste sig for at se sig om efter andre muligheder. Er det også tilfældet for dit vedkommende, bør der ikke herske tvivl om, at du kan finde højbede til enhver have – og at mange af dem egner sig til køkkenhave.

2. Du kan placere den, hvor du vil

Da du ikke vil være afhængig af, at du kan grave ud til din køkkenhave, kan du frit placere den. Det betyder, at du endda kan vælge at have hele eller dele af din køkkenhave på terrassen. Det er der mange, der gør, da de f.eks. kan have krydderurter tæt på køkkenet.

Hvis du derimod ønsker at placere dine højbede et helt andet sted i haven, står det dig frit for. Når du vælger placering til din køkkenhave, bør du dog huske at have solen i mente. De fleste grøntsager og krydderurter har nemlig brug for sol, for at trives bedst muligt.

3. Det giver dig en bedre arbejdshøjde

Har du gravet ud til din køkken, er du tvunget til at skulle arbejde helt nede ved jorden. Ofte medfører dette, at du bliver træt i både knæ og ryg, når du arbejder i køkkenhaven. Ønsker du at blive fri for dette, er den bedste løsning at lave din køkkenhave i højbede.

Selvfølgelig undgår du ikke at skulle ned på knæ, men du undgår dog at sidde i en lettere obskur stilling. Derfor vil det være sundere for dig at arbejde med din køkkenhave på denne måde. Af denne grund er det helt afgjort også en fordel, der er værd at tage med.