Ungerne er vilde med byg selv-lagkage

Skal du holde en børnefødselsdag? Så er der meget, der skal planlægges. Ikke nok med at du skal planlægge det spiselige, skal der også være forskellige aktiviteter. Måske er det en god idé at kombinere en aktivitet med noget spiseligt? Børn er i hvert fald vilde med selv at bygge deres lagkage. Har du mod på det, så læs med videre her. 

Ingredienser til lagkagebunde på cirka 10 centimeter

  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 175 g. flormelis 
  • 75 g. hvedemel
  • 100 g. kartoffelmel 
  • ¾ tsk. bagepulver

Sådan gør du

Start med at piske æggehviderne stive og kom derefter æggeblommer og flormelis i. Blandingen skal nu piskes i tre minutter. Tilsæt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Disse tre ingredienser skal drysses gennem en sigte, hvorefter de vendes i æggeblandingen.

Læg bagepapir på en bageplade eller to og fordel lagkagebundedejen. Bag bundene i omkring 10 minutter ved 175 grader varmluft. Til sidst skal lagkagebundene vendes ud på to nye stykker bagepapir, der er drysset med sukker. Træk bagepapiret af og lad bundene køle af. Brug en form eller et glas til at udstikke bundene. 

Lav selv vaniljecremen

Du kan også sagtens selv lave vaniljecremen til lagkagerne. Du skal blot bruge følgende:

  • 2 dl. mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. hvedemel eller majsstivelse
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 5 dl. piskefløde

Pisk æg og mælk sammen i en gryde med tyk bund. Derefter tilsætter du sukker, mel og vaniljekorn og pisker. Bring blandingen i kog, mens du pisker og kog cremen under omrøring i 3 minutter. Hæld cremen i en skål og afdæk med film. Lad cremen køle af for derefter at piske fløden til et let skum og vend det i den kolde creme.