Sådan vælger du det rigtige spisebord i træ

Der er ikke noget at sige til, at du ønsker dig et flot spisebord i træ. Det er nemlig et tidløst og smukt design, du får med sådan et spisebord. Derfor kan det altså tage sig smukt ud i de fleste hjem, og samtidig bidrager det til en mere bæredygtig indretning, både fordi det altså vil være stilrigtigt i lang tid frem, og fordi det er produceret af et naturligt materiale. Men inden du går ud og køber det første og det bedste spisebord i træ, er det værd at vide, hvordan du vælger det rigtige.

Vælg et spisebord, der er let at vedligeholde

Et materiale som træ har mange fordele. Men der kan dog også være nogle ulemper ved det, hvis det ikke har fået den rigtige overfladebehandling. For uden dette kan det blive svært at vedligeholde.

Læs mere om plankeborde eg for at blive klogere på, hvordan netop disse spiseborde overfladebehandles. De ser nemlig ikke bare flotte ud, men de er også nemme at gøre rene og vedligeholde med årene.

Find den rigtige kulør

Træ er ikke bare træ. For der findes både mørkt og lyst træ, og det kan være værd at dvæle lidt ved, hvilken kulør du vil have dit spisebord i.

Mørkt træ kan bidrage med masser af karakter i indretningen. Det vil typisk pådrage sig opmærksomhed, hvilket bestemt ikke er en ulempe, når det kommer til et centralt møbel som spisebordet.

Der er dog den ulempe med mørkt træ, at det ikke reflekterer lyset så godt som lyst træ. Derfor er det ikke altid det bedste valg i rum med begrænset lys.

Lyst træ kan modsat lette indretningen og bidrage til, at indretningen virker mere lys.

En ulempe ved lyst træ er dog, at det kan virke en smule fladt i indretningen, hvis der så ikke er en form for kontrast.