Sådan får du en flot og holdbar indkørsel

En indkørsel tager meget slid. Det er her, at biler dag ud og dag ind kører rundt, samtidig med at man går rundt derude. Det er derfor vigtigt at have nogle ordentlige sten og materialer, som er sikker på at kunne holde til denne type slid. Et materiale, som viser sig yderst egnet til blandt andet indkørsler, men også terrasser og gangstier, er chaussesten. Du vil her blive præsenteret for, hvad dette er, og hvordan du kan bruge dem i din indkørsel.

Vælg den rette størrelse sten

Chaussesten kommer af det franske ord for kørebane, og er kendetegnet ved at være udvundet i granit. Selv i navnet ligger det altså, at disse er yderst egnet, når der skal anlægges indkørsel, hvoraf du bør bruge Chaussesten til dit projekt. Disse sten fås i mange forskellige størrelser. Du har derfor rig frihed til at vælge lige netop den type sten, som passer bedst i din indkørsel. En klassisk størrelse til indkørsler er dog 9x9x8-10, som bruges til fliser af størrelsen 8-10cm.

Forskellige farver

Udover at komme i forskellige størrelser, fås chaussesten også i forskellige farver. Dette er f.eks. rød, grå, mørkegrå og sort. Her kan nuancen af de forskellige farver afhænge af, hvor stenene er fra. Det er derfor altid godt at se billeder af stenfarven, inden du endeligt beslutter dig for en farve.

Fordele ved chaussesten

Chaussesten er som oftest lavet i granit, og er derfor meget holdbare. Dette gør dem især gode, når du skal bruge dem i indkørslen. Det hårde materiale gør ligeledes, at de er slidstærke overfor alt vind og vejr. De tåler altså regn, frost og vind. Ligeledes tåler de, at der dagligt kører biler over dem, hvilket også er en stor belastning. Trods hårdt slid, har de altså en lang levetid, hvoraf det er en god sten at bruge, bl.a. til et indkørselsprojekt.