Sådan finder du servietter til enhver lejlighed

servietter

Uanset hvilken type arrangement, du holder, så er det pænere at dække op med servietter end køkkenrulle. De fleste har nogle liggende derhjemme, de kan finde frem, når gæster kommer forbi, men ikke alle er klar over, hvor mange tanker, der faktisk bør gå ind i at vælge dem.

Her kan du læse om, hvordan du vælger servietter, og hvilke ting, du skal overveje, før du køber en pakke eller et sæt til din begivenhed.

Materialer og kvalitet

Servietter kommer i flere forskellige materialer, ikke kun papir. Papirservietter er de mest almindelige til mere afslappede sammenkomster, dem, hvor der kommer mange gæster, eller dem, hvor andre materialer bare ikke kan betale sig.

Men selv papirservietter kan komme i forskellige kvaliteter. Selvom du ikke vil bruge penge på stofservietter, kan du på papirservietter i flere lag, som imiterer den gode kvalitet, men hverken skal eller kan vaskes efter brug.

Engangsservietter er udmærkede til langt de fleste arrangementer, men hvad nu hvis du vil have noget, der er lidt finere? Stofservietter kan vaskes efter brug, og de er særligt gode til påskefrokoster og mere formelle middage, eller hvis du bare vil dække lidt pænere op.

Hvis du køber stofservietter, så husk at læse vaskeanvisningen, inden du tager dem i brug. Nogen skal vaskes før brug, og andre kræver bestemt vaskemiddel for at få madpletterne ordentligt ud.

Design og tema

Du kan få servietter i mange forskellige designs og temaer. Du er uden tvivl allerede bekendt med temaservietter i form af pirater, prinsesser, dinosaurer og licenserede figurer, og de er velegnede til temafester og -fødselsdage.

Men du kan også bruge designet som et tillæg til temaet. Det kan for eksempel være ved at finde servietter, der er mere rustikke og matcher resten af dekorationen, eller nogle, der har samme nuancer eller kontrastfarver til din yderligere bordopdækning.

Du kan gøre rigtig meget med design og tema, og det rigtige valg af serviet kan binde det hele sammen. Brug servietten som et pop af farve eller til at skabe en gennemgående stil på spisebordet, så det kommer til at se sammenhængende og indbydende ud.

Din bordopdækning behøver ikke være den fineste i verden, men gode servietter kan give et flot og gennemtænkt udtryk, som uden tvivl vil imponere dine gæster.

Her finder du servietter

Du kan købe almindelige servietter ved din nærmeste dagligvarebutik eller supermarked, men du kan også se mod nettet og finde noget mere eksklusivt, noget i et bedre design, eller bare noget, der passer bedre til dit tema.

Køb servietter online og få et større udvalg, så du bedre kan finde lige netop dét, du søger. Her får du mulighed for total kontrol, og ofte kan du finde dine ønskede varer til en god pris og lav fragt. Du får større mulighed for at finde lige præcis dét, du havde i tankerne, så du ikke skal gå på kompromis med din vision.

Du kan også prøve at kigge i din lokale festbutik, hvis du leder efter noget bestemt.