Derfor skal du vælge sedumbakker til dit tag

Sedumbakker bliver et mere og mere populært valg til tagdækning blandt danskere. Det forstår vi godt, fordi det grønne tag har rigtige mange fordele, især er det en meget klimavenlig løsning. Herunder kan du blive klogere på, hvad sedumbakker egentligt er, og hvorfor du skal vælge et sedumtag!

Hvad er sedumbakker

Sedumbakker bruges kort sagt som tagdækning til et grønt tag. Sedum betyder stenurter eller græs på latin, og det er altså dette, som bruges til taget, fremfor hårde materialer såsom stål eller tegl. Planterne er langsomt voksende, og er derfor en perfekt løsning, da taget har en lang holdbarhed. En sedumbakke er et bakkesystem til et sedumtag, hvor du får en alt-i-en løsning, da de typisk indeholder både plastbakke, jordsubstrat og færdigetableret plantedække. Et sedumtag kan lægges på tage med lav hældning eller flade tage. sedumbakker pris afhænger af, hvor mange kvm grønt tag, der skal lægges. Dog findes der mange gode udbydere, som tilbyder sedumbakker til en god pris.

Skån klimaet

Først og fremmest er et sedumtag en klimavenlig løsning, da CO2 udledningen er neutral. Sedumtaget aflaster dit kloaksystem, da det grønne tag faktisk optager omkring 50% af regnvandet. Sedumtaget er altså en kæmpe fordel for den lokale afledning af nedbøren. Samtidig skaber sedumbakker et godt levested for insekter, fugle og smådyr, hvilket øger biodiversiteten i bybilledet og omkring din bolig.

En nem og hurtig løsning

Sedumbakkerne er en smart og komplet løsning, da de blot skal monteres. Det er dermed også en hurtig løsning, da hele arbejdet kan klares på en dag. Derudover fungerer det grønne tag som isolering og holder kulde og støj ude, hvilket er en stor fordel for mange danskere. Selvom sedumbakker er en nem og hurtig løsning, har sedumtaget stadig en lang levetid på omkring 30-40, hvilket er normalt for grønne tage.